Connect with us

Sydney Speedway

Competitor Information – Sydney Speedway’s Thanksgiving Thunder

The following is the basic competitor information for the Second Annual Thanksgiving Thunder, taking place from October 9th to 11th at Sydney Speedway.

Please note, this information is subject to change without notice and competitors should keep tabs of the Sydney Speedway Facebook Page for any changes in format for the weekend.

A PRINTABLE COPY OF THE INFORMATION BELOW IS AVAILABLE HERE

RUN OF SHOW (Summary)

Saturday, October 10th

 

Pit Gates: 9am

Technical Inspection: 9am

Practice 10:10am to 12:00pm

Drivers Meeting: 12:15pm

Racing: 1pm

 

Bandolero – Twin 15s

Ramsay’s Honda Mini Stock presented by Mackley Equipment – Twin 35s

Northside Tax Services Legends presented by King Freight Lines – Twin 25s

Poogie Hache Memorial Street Stock presented by PPM and JDM – 52 Laps

Sportsman Happy Hour (until Dusk)

Sunday, October 11th

 

Pit Gates: 9am

Technical Inspection: 9am

Practice 10am to 12:05pm

Drivers Meeting: 12:15pm

Racing: 1pm

 

Bandolero – Twin 15s

Ramsay’s Honda Mini Stock presented by Mackley Equipment – Twin 35s

Northside Tax Services Legends presented by King Freight Lines – Twin 25s

Sportsman – 100 Laps

 

Friday, October 9th – Practice – 3pm to Dusk

RACE DAY FORMAT – SATURDAY, OCTOBER 10TH

9am Pit Gates Open
9am Technical Inspection Opens
   
10:10am Legend Practice (15 Minutes)
10:25am Mini Stock Practice (15 Minutes)
10:40am Bandolero Practice (10 Minutes)
10:50am Street Stock Practice (15 Minutes)
   
  **TRANSPONDERS ON BY SECOND PRACTICE**
Failure to add transponder by second round will result in black flag
   
11:05am Legend Practice (15 Minutes)
11:20am Mini Stock Practice (15 Minutes)
11:35am Bandolero Practice (10 Minutes)
11:45am Street Stock Practice (15 Minutes)
   
12:00pm Track Closes
   
12:15pm Drivers Meeting
   
12:45pm Cars to Lineup Area
   
1pm Bandolero Heat (8 Laps)
  Legend Heats (10 Laps)
  Mini Stock Heats (10 Laps)
  Street Stock Heats (10 Laps)
   
  First Bandolero Feature (15 Laps)
  First Legend Feature (25 Laps)
  Poogie Hache Street Stock First Half (26 Laps)*
  First Mini Stock Feature (35 Laps)
  Second Bandolero Feature (15 Laps)
  Second Legend Feature (25 Laps)
  Poogie Hache Street Stock Second Half (26 Laps)*
  Second Mini Stock Feature (35 Laps)
  Sportsman Happy Hour (Until Dusk)

* If seven or more cars are registered to compete in Poogie Hache Street Stock race, the race will be run as a straight 52 lap feature in the “second half” slot in the format.

 

RACE DAY FORMAT – SUNDAY, OCTOBER 11TH

9am Pit Gates Open
9am Technical Inspection Opens
   
10am Legend Practice (15 Minutes)
10:15am Sportsman Practice (15 Minutes)
10:30am Mini Stock Practice (15 Minutes)
10:45am Bandolero Practice (10 Minutes)
   
  **TRANSPONDERS ON BY SECOND PRACTICE**
Failure to add transponder by second round will result in black flag
   
10:55am Legend Practice (15 Minutes)
11:10am Sportsman Practice (15 Minutes)
11:25am Mini Stock Practice (15 Minutes)
11:40am Bandolero Practice (10 Minutes)
11:50am Sportsman Final Practice (15 Minutes)
   
12:05pm Track Closes
   
12:15pm Drivers Meeting
   
12:45pm Cars to Lineup Area
   
1pm Bandolero Heat (8 Laps)
  Legend Heats (10 Laps)
  Sportsman Heat (10 Laps)
  Mini Stock Heats (10 Laps)
   
  First Bandolero Feature (15 Laps)
  First Legend Feature (25 Laps)
  First Mini Stock Feature (35 Laps)
  Second Bandolero Feature (15 Laps)
  Second Legend Feature (25 Laps)
  Second Mini Stock Feature (35 Laps)
  Sportsman 100 (100 Laps)

 

PAYOUT

Position Sportsman 100 Street Stock 52 Legend (Championship Payout) Mini Stock (Championship Payout)
1st $1000 $500 $300 $300*
2nd $500 $250 $200 $175
3rd $300 $125 $150 $125
4th $200 $100 $125 $110
5th $150 $75 $120 $100
6th-10th $100 $50 $115 $75
Through the Field $100 $50 $100 $40

Legend – $50 bonus per win
Mini Stock – $88 bonus per win (Kody Quinn Bounty)

*should Kody Quinn not win a feature race, the champion will receive $888 for the weekend.

Tow Money (for drivers outside of Truro, NS or from Prince Edward Island):
Sportsman – $100 | Street Stock – $50 | Legend – $25 per car, per day | Mini Stock – $25 per car, per day

Friday Practice: 3pm to dusk; $10 per person
Pit Passes: $30 per day or $50 for a weekend pass. Transponder fee: $20 per car, per day.
Grandstands: $15 per person, capped at 250 fans per day.


 

More in Sydney Speedway